DPTP motor: ...
DPTP motor: ...
Neo Geo Mini Pad teszt
Teszt
2020-09-16 16:20
don_peter
Írások: 23

Neo Geo Mini JoyStick teszt


Neo Geo Mini
Neo Geo Mini Bundle pakk

Korábban már írtam egy tesztet a Neo Geo Mini-ről, de akkor csak a szimpla nemzetközi csomagot vásároltam meg, azt egy retro kedvelő ismerősöm megvásárolta tőlem, így lehetőségem nyílt beszereznem a nemzetközi bundle csomagot. Ez a csomag tartalmazza ugyan is a Neo Geo Mini-hez legyártott kontroller padokat is. Már korábban is tetszett ez verzió, de az ára miatt a normál kiadásra voksoltam mivel ez a joystick-es bundle pakk 44%-al többe kerül. Most viszont már itt van és mint az előző ez is elég gyorsan megérkezett. :D

Neo Geo Mini
Fehér Neo Geo Mini Pad

A bundle csomag tartalma egy HDMI kábel, egy fekete és egy fehér Neo Geo Mini Pad, vagy is Neo Geo CD pad, ugyan is egy az egyben az NGCD padokat gyártották újra. Legalább is a hasonlóság elképesztő az új és az eredeti pad között. Képeken is borbálom szemléltetni, de a teszthez készült videó lesz majd szerintem a legjobb bizonysága ennek.

Neo Geo Mini
Képen elől Neo Geo Mini Pad, háttérben a Neo Geo CD Pad.

Ahogyan a képen is látszik, A különbség csekély, egyedül a gombkiosztáson akad fenn az ember szeme, de és még egy kis apróság a kontroller hátulsó burkolati elemén látszik, de ezen felül teljesen egyformák.

Neo Geo Mini
Neo Geo Mini Pad - gombok kiosztása

A kiosztásról most nem írnék, de kontroller anyag minőségéről igen. Szerintem és ez lehet erősen szubjektív, de jobb mint az NGCD minőségi, legalább is ami a burkolatot illeti. Vastagabb, nehezebb és a matt felülete jó érzését kölcsönöz a kezünknek. Egyedül 2 gondom van vele, az első a gombkiosztás a második pedig a vezeték. Ha még ott kicsivel jobban eleresztik magukat, akkor egy minden szinten minőségi és pompás kontrollereket készítettek volna. Sajnos a vezeték silány minőségű, prűd és vékony szigeteléssel, nem olyan finom gumíros mint az NGCD kontroller vezetéke. Ami viszont nagyon minőségi az az, hogy még a kábel USB C végeknél lévő kis L alakú kiképzésre is volt energia és gép amellyel sikerült belesütni a Neo Geo logo-t. Szuper.

Neo Geo Mini
Neo Geo Mini Pad dobozában

Amit még érdemes megemlíteni, hogy a mind a gép, mind a kontrollerek dobozolása minőségi. Nagyin szép a design és tetszik, hogy gondoskodó tervezők készítették el a belső tartó dobozolást is nem beszélve, hogy még ezekhez is tartozik picin kis manuál. Nagyon menő és emellett jól védi a benne lévő értéket. Nekem sajnos a posta ki is próbálta ez látszik is kicsit a legelső képen a teszt elején. ;)

Játék élményben szerintem pont mint a Neo Geo CD esetében, pontos és érzékeny Joy-ok. Egyszóval könnyen és még is precízen lehet vele irányítani, nekem a kómbók beadása is könnyebben ment Pad-al mint a kis gép kontrollerjével.. :D Nem is tudok már mit írni és elnyűjtani meg tök felesleges. Készült egy videó is, nézzétek meg, osszátok meg és kommenteljetek, ha van hozzáfűzni valótok.

Ja a videó premierje 18:15-kor kezdődik. Youtubon együtt nézhetjük meg és ott azonnali kérdésekre, azonnali választ tudok adni. Gyertek és beszélgessünk egy jót. ;)Sajnos még nincsenek bejegyzések!

DPTP motor: GDPR infomráció!
2018 Május 25.-től hatályba lépett adatvédelmi szabályzatról itt olvashatsz bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Az oldal további használatához el kell olvasnod és fogadnod az adatvédelmi és cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatonkat.

Elfoadom!
Nem fogadom el!