DPTP motor: ...
DPTP motor: ...
Slaps And Beans - Akár lehetne arcade is
Teszt
2020-12-24 10:23
don_peter
Írások: 26

Slaps And Beans
Akár lehetne arcade játék is


Karácsony előtti játék, amelyet sikerült kipörgetnem és kiélvezni a régi nosztalgikus élményeket, az a Slaps And Beans vagy is Bud Spencer és Terence Hill párosából kialakult, felépített vagy mondhatni úgy is, hogy karaktereikre ráhúzót arcade hangulatot is idéző játéka volt. Pimaszul jól sikerült pixeles grafikai megvalósítás nagyon jó érzést kölcsönöz a játéknak, az eredeti audió hangokról és zenékről meg nem is beszélve. Együtt üt igazán nagyot ez a játék.

Plakát

Az alkotás, olyan a párosra jellemző jeleneteket épített be a játékmenetbe, amelyek egyértelműen egy-egy szuper filmjeikre utal és az abban található fricskákat élezik ki, pontról pontra. Ilyen filmek, amelyekkel valamilyen formában tutira találkozhatunk, az a következő felsorolásban gyűjtöttem össze:
  • Különben dühbe jövünk 1.
  • Különben dühbe jövünk 2.
  • Ördög jobb és bal keze 1.
  • Ördög jobb és bal keze 2., vagy ezt ismerhetjük úgy is, hogy Trinity is still my name
  • Nyomás utána
  • Mindent bele fiúk!
  • Kincs, ami nincs.
  • Bűnvadászok
  • Nincs kettő négy nélkül
Bud
És ezzel a lista véget is ért. A játékot, amúgy még Bud Spencer cége is támogatta, így születhetett meg ez a kis remekmű. Maga a játék több játékstílust is ötvöz, ilyenek pl. a Beat am up vagy is ebben az esetben az oldal scrollozós műfaj a japánoknál népszerű reflexszós stílus és a már nem is igen emlékszem pontosan, de talán valamelyik westernes játéknál láttam elsőként szintén, ilyen időlimites célzásos technikával megoldott lövöldözést. Egyszerre több célpontra lehetett befogni egy automatikus utat bejáró irányított célzás segítségével. Illetve még egy kimaradt, az autóversenyes rész, még az Amiga korszakból visszamaradt skidmarks-re hajaz erősen, korszakalkotó játék volt az is.

első pálya

A játék rendelkezik nyelv választással is, és nagy örömünkre van magyar nyelv is, amit nem sok játék tudhat a sajátjának. Tök jó érzés, hogy végre magyarul is élvezhetem a sztorit, vagy is tök jó lett volna élvezni, mert hogy talán az egyik legrosszabbul sikerült része a játéknak. Borzasztó a sztori, és a párbeszédek nagy része, valamikor köze sincs még a gyenge sztorihoz sem. A rémálmaimba se jöjjön elő az a fajta párbeszéd, amelyeket olvastam a játék közben.

Anululu

Most talán jobb lett volna nem teljesen érteni a párbeszédet. :D
A játék további negatívuma, hogy elég sok komoly BUG-ok vannak benne, volt olyan rész, ahol azért nem tudtam továbbjutni mert a pálya végén lévő fő gonosz elverése után gyakorlatilag semmi nem történt. Nem jött ellenség és tovább haladni sem lehetett. Vagy egy lépcsőn felkaptatva, a karakterem be esett a lépcső mögé és nem tudtam emiatt tovább haladni a pályaszakaszon. Ami még feltűnt, hogy a játék egy pár nagyon jó filmes epizódot egyáltalán nem dolgozott fel, ilyen a Szuperhekusok és a Morcos misszionáriusok (Tartsd oda a másik orcádat is), vagy éppen a Bosszú El Pasoban....stb.
De feltűnt, hogy Terence Hill egyik szóló filmjéből a Nevem senki-ből átvettek egyet karaktert, és ez nem más mint a cirkuszos pálya fő ellensége, a törpe gólyalábakkal.

A stori egyébként nagyon egyszerű: A két főszereplő lesétálva a filmvászonról mennek felvenni a fizetésüket, majd mint a Mindent bele fiúk! című filmjükben. Eközben Tango a főnök elrabolja a titkárnőt, aki a fizetésüket adminisztrálta volna, és ezzel elkezdődik a játék fő szála. Megmenteni a lányt és az elmaradt pénzüket megszerezni.

Bababababa

A pályák baromi jók és hangulatosak, nem lehet panasz, minden ízében arcade minőségű stuff lett, imádtam majd minden pillanatát, mindig tudod valami vicces és hangulatos kép montázzsal elvarázsolni, így valszeg sokáig emlékezetes lesz a számomra. Ha egy kicsit jobban sikerült volna a sztori és a párbeszéd......áhhhh....

Akció

Egyébként a játékot PC-n és Nintendo Switch-en teszteltem, előbbin sajnos a gépigény miatt nem volt túl zökkenőmentes a játékmenet, főképen az autóversenyes pályánál akadt le kegyetlenül, bár ez lehet inkább a játék rossz PC-s portolása vagy optimalizálásának volt köszönhető, mert a gyengébb Switch változatot nagyon jól és döccenés nélkül fut. Ettől független szerintem egy komolyabb masinán biztosan nem lesz vele gond. Amit még észrevettem, hogy platformoktól függőn egyes pályák vagy játék folyamat változhat, sőt találkoztam olyannal is, hogy teljesen más volt a két platformon az egyik ügyességi pálya. Hogy melyik? Na ezt mindenki saját maga derítse ki.. ;)

Utóbbi kép legyen egy kis mézesmadzag mind azoknak, akik még nem játszottak a játékkal, minden képen ki kell próbálni.. :D

Boldog karácsonyt kívánok ezzel a kis tesztel mindenkinek.
A neo-geo legyen veletek.

Sajnos még nincsenek bejegyzések!

DPTP motor: GDPR infomráció!
2018 Május 25.-től hatályba lépett adatvédelmi szabályzatról itt olvashatsz bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Az oldal további használatához el kell olvasnod és fogadnod az adatvédelmi és cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatonkat.

Elfoadom!
Nem fogadom el!