DPTP motor: ...
DPTP motor: ...
PS VITA: Rayman Origins teszt
Teszt
2013-11-20 16:04
don_peter
Írások: 6

PS VITA: Rayman Origins teszt


Ma 2013-11-20.  Hajnali 1órakkor fejeztem be és játszottam ki ezt a igazán jól sikerült remek játékot. Már az első mondatomból kitűnhet, hogy csupa pozitív tapasztalattal ajándékozott meg ez a játék, ennek fényében fogom kifejteni véleményem és szubjektív tesztem eredményét.

Rayman

A feljebb látható nyitó kép az egyben a záró kép is. Játékot kijátszva az utolsó képkockákban ide esünk vissza és mint az elején mindenki sziesztázik. (és talán ezzel kezdődik minden az elejéről :D)
A hangok és háttérzene fülbemászó és igazán kellemesre vannak komponálva, rendre megleptek, hogy a pályák mennyire összhangban vannak  a zenékkel, egyszerűen nincs rá panaszom nagyon helyén van minden. A karakterek mozgása irányíthatósága egyszerűen remekre sikerül, régen játszottam már ennyire pompás és ennyire összhangban lévő játékkal.
Talán egy játékot tudnék ebben a kategóriában még felhozni ami hozta az elvárásokat vagy még talán felül is múlta azokat, az pedig nem más volt mind 3DS-ra a Rabbids 3D.


Rabbids 3D

Persze azért a Rayman Origins szebb és jobb is volt véleményem szerint, de ez a kettő nem összehasonlítható.

A játék az előző Rayman-ekből már jól ismert és megszokott ugrálós ügyességi játék amely azért bőven okoz meglepetéseket, néhol kifejezetten nehézre sikerült így (a nehezebb játékokat kedvelők is szeretni fogják) elég sok életet kötelezően el kell veszíteni egy-egy fő BOSS-nál. Eszméletlen játékélményt nyújt a sokszínűre megalkotott pályák és ellen-karakterek, legszebb pályák véleményem szerint az erdős (ez picit sötétebb néhány helyen a kelleténél), jeges és a vizes pályák.
Következzék pár kép a legszebbekről.

Zöld növények pályája: Jellemzői inkább a falra felfutás, falra ide-oda ugrálása és a vízesések, gyors folyású patakok.

Rayman

Víz alatti pályák: Jellemzői az áramlatokkal való dacolás, halak és különös vízi ellenségek elleni küzdelem, kardhalak támadásai.
Rayman

Jeges pályák: Jellemzői, hogy nagyon csúszik, (milyen meglepő igaz?) jégbe fagyott érmék és élet kiszabadítása, jégfalak áttörése.
Rayman

Hangszerek pályája: Jellemzői, hogy különböző hangszereken kell futkározni, ugrálni melyek reagálnak ránk és különleges hangokat szólaltatnak meg.
Rayman

A szép színek, jól ábrázolt víz, jó fizikájú áramlatok, szép felhők, szép zöld növényzet…és sorolhatnám napestig azokat az apró dolgokat amelyek tökéletessé varázsolják ezt a játékot.

De még is van egy dolog amit erősen ki kell emeljek.


Shoot em up stílusú oldaltscrollozós lövöldözős parádé :D

Rayman

Ami igazán meglepet az az, hogy a játék tartalmaz pályánként, néha több szakaszt is ami egy az egyben egy oldaltscrollozós arcade lövöldére hasonlít.
Gyakorlatilag egy szúnyog hátára ülve (a hangra is figyelni kell mert nagyon vicces) kell a velünk szembe jövő madarakat, legyeket, krokodilokat, halakat... és különböző ellen karaktereket lelőni melyre aztán érméket (arany szárnyas micsodákat) kapunk vagy éppen életet és mind ezt megnehezítve úgy (pályák előrehaladtával egyre nehezebbek ezek a szakaszok is), hogy különböző akadályokat görgetnek utunkba, ilyenek pl.: borús felhőkből kicsapó villámok, áram injektorok, présgépek, és persze néhol éles és hegyes falak, körfűrészlapok és sok más borzalom :D

Az oldaltscrollozós játékok nehézsége még abból is adódik, hogy folyamatos a scrollozás így, ha lemaradunk vagy beszorulunk egy akadály elé akkor lehagy bennünket a pálya és mehet az újrakezdés :D

 Sajnos ami hiányzik(zot) nekem a játékból az az aktuális állapot mentése amely sokszor jól jönne, főként egy-egy nehezebb pályán (van ilyen bőven, de volt egy kimondottan nehéz rész is) vagy éppen a fő BOSS-nál mert elég nehéz egyiket-másikat kiismerni.

Összegzés:
Azt kell mondjam, hogy egy igazán remekre szabott vicces játékot kaptam cserébe a pénzemért amely sok órán keresztül okozott nekem kellemes kikapcsolódást.

Játékidő: 7-8óra
Pontozás: hang/grafika/játékélmény,játszhatóság (1-től 10-ig)
Eredmény: 9/10/9 = 28pont
DPTP motor: GDPR infomráció!
2018 Május 25.-től hatályba lépett adatvédelmi szabályzatról itt olvashatsz bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Az oldal további használatához el kell olvasnod és fogadnod az adatvédelmi és cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatonkat.

Elfoadom!
Nem fogadom el!