DPTP motor: ...
DPTP motor: ...
Retro avagy Revolut
Teszt
2021-08-28 19:16
don_peter
Írások: 29
Revolut

Revolut

Mindjárt az első bekezdésben szeretném tisztázni, hogy a most következő tesztem nem promozás és semmilyen juttatást vagy fenntudja mit szoktak ilyenkor adni, nem kapok közvetlen a cégtől. Csak a saját gondolataim és tesztelésből származó friss élményeimet akarom megosztani a többi retro kedvelővel, aki külföldről vagy akár itthonról is szeret rendelgetni. Biztos érdekes lehet, hogy ezen az oldalon mit keres egy pénzügyi témával kapcsolatos teszt, de sokan vagyunk szerintem, akik tudjuk, hogy igazán szoros kapcsolat van, főként az utóbbi időben a retro gyűjtés a pénz közt.. :D

Nem rég egy érdekes eset kapcsán, amelyben valószínűleg a bankkártya adataim csalók kezére kerülhetett kénytelen voltam megszüntetni a bankkártyámat, és ennek kapcsán gondolkodtam el azon, hogy merre is mozduljak el, mert hogy sajnos a legtöbb vásárlás már kártyás vásárlásként csapódik le rajtam. Nem mellesleg az sem tetszett az előző banknál, amelynél számlám volt, hogy érthetetlen és random mód tünedeztek el pénzek a számlámról és mikor bekérdeztem, akkor semmilyen választ nem kaptam. (2 panaszomra sem) Mind ezért a fényes szolgáltatásért én éves díjként 9eFt-ot és minden hónapban 870Ft-ot fizettem. Mondanom sem kell, hogy csöppet sem sajnáltam, amikor elvágta az ügyintéző a kártyát.. (lesz még a fenntartásról szó később)

Frissek az élmények: kb 1 hete kaptam tesómtól egy hivatkozást, amelyben arra buzdít hogy regisztráljak a Revoult alkalmazásban és használjam a virtuális kártyát mert, hogy az teljesen ingyenes. Nem volt veszteni valóm és gondoltam kipróbálom. Amúgy is tartani kell a lépést a fejlődő világgal és több emberrel is beszéltem korábban, akik már jó ideje használják. Már csak kíváncsiságból is, de a promóció arról szolt, hogy idézem: "Regisztrálj a hivatkozásommal, és 4 000 HUF összeget kapsz, amennyiben rendelsz egy kártyát, és végrehajtasz három vásárlást 2021. augusztus 24-e előtt. Használj virtuális kártyát, amíg a fizikai kártyádra vársz, mivel minden feltételnek teljesülnie kell a határidő lejárta előtt!"
És jelentem, nem csak promóció, valóban ráutalták az összeget a kártyámra. :D (erről később még lesz szó)

Revolut 2

Nos most jöjjenek azok az adatok, amelyek miatt van relevanciája ennek a tesztnek az oldalon. Az alkalmazásba való regisztráció tök egyszerű és elég gyorsan végig lehet menni az egyes adatok megadásán. De erről kicsit lejjebb, most pár dolgot, hogy miért is jó ez a kártya és miért is kell neked is kipróbálni.:
Az alap standard csomag ingyenes, számlavezetési költség nincsen, éves költség nincsen, készpénzfelvétel bankautomatánál 75eFt-ig ingyenes utána 2%, 350eFt-ig a devizaátváltás 31-féle pénznemre díjtalan, majd ezt követően 0.5%, havonta 1 jutalékmentes tőzsdei kereskedés, kártyás tranzakciók korlátlan és ingyenesek. És ez után jön a még csak a finomság.: 3 kártya igényelhető ingyenesen egy gombnyomásra,
1. virtuális VISA kártya (bármikor törölhető, ha az adatok rossz helyre kerültek és utána ismét igényelhető, de más számot kap)
2. egyszer használatos VISA virtuális kártya, amely minden vásárlás után megszűnik és cseréli a számokat (ezt inkább a bizalmatlan oldalaknál érdemes használni, figyelni kell, hogy vissza nem tudnak utalni rá)
3. paypass-os fizikai kártya, amellyel mindenhol fizethetsz (szállítási költsége van 2100Ft)

Azért ez már önmagában is nagyin jól hangzik, ráadásul újabb kampányt is indított a Revolut rendszere, miszerint, ha most 17-ig az ajánlásommal regisztrálsz és elvégzed a feltételek szerinti ajánlásokat, akkor 5eFt összeget kapsz a kártyádra te is és én is. Ha esetleg kipróbálnád, akkor erre az egyszerű hivatkozásra kattints és kezd meg a regisztrációt.:

https://revolut.com/referral/pteroaa6l!AUG2AGG

(fontos: valós adatokat adjál meg, mert ez egy valós bejegyzett bank, amelyet itthon a Raiffeisen bank képvisel és kezel)

Hogy mit készíts ellő: (a,b,c pontok kellenek az alap regisztrációhoz a többi csak akkor kell, ha igényt tartasz az 5eFt-ra, amelyre jogosult vagy, ha a többi pontot végrehajtod)
a, mobilszámot meg kell adni, erre fognak menni a hitelesítő ingyenes SMS-ek (bankoknál megszokhattad)
b, személyi, útlevél vagy jogosítvány (itt mind a két oldalt fogja kérni, hogy fotózd be, fontos, hogy éles tiszta képet készíts az instrukciónak megfelelően)
c, egy szelfit fog kérni a rendszer, legyen éles a kép és tisztán látható (ez a beazonosításhoz kell majd nekik)
d, tölts fel minimum 4eFt-ot a kártyára (pénz hozzáadásnál vannak a lehetőségek, legegyszerűbb a bankkártyás feltöltés)
e, rendeld meg a fizikai kártyát (szállítási díja van, amely 2099Ft)
f, 3 alkalommal használd a virtuális kártyádat minimum 1eFt-os fizetésre  (itt lejjebb adok részletesebb tippeket, hogy érheted a legkönnyebben a 3 fizetést)
Ha ezen feltételek mindegyikét (a,b,c,d,e,f) teljesíted, akkor a Revolut automatikusan rátölt 5eFt-ot, amit a promóciójaként fizet neked és nekem is, ha az én hivatkozásommal regisztrálsz. Fontos itt is, hogy csak a hivatkozással érhető el a promóciós összeg (5000Ft), ha külön regisztrálsz, nem leszel jogosult rá.

Részleteiben a következőkre kell figyelni, hogy megkapd az 5eFt-ot:
Három különböző helyről kell vásárolni minimum 1eFt összegért, de jobb ha ennél kicsit feljebb történik meg a tranzakció, szerintem 1300-1500Ft tökéletes lesz. (nekem így működött) A továbbiakban adok néhány tippet, ha esetleg hirtelen nem tudnád, hogyan hozd össze a 3 vásárlást.

a, ha van paypal számlád és hozol létre donate gombot, akkor az adományozással egy vásárlást le is tudhatsz. Ha nem tudnád megoldani és a segítségemet kéred, és persze van paypal számlád, akkor tudok segíteni abban, hogy nekem küldöd el az adományt és én pedig a kapott összeget átküldöm neked a paypal folyószámlámról a te paypal folyószámládra. Emiatt privátan beszéljünk, itt az oldalon írj rám az OFF csoportban. Donate gombom pedig itt találod: (katt a linkre)

http://neo-geo.hu/index.php?modul=donate#torzs

b, ha van valamilyen elmaradt számlád, amely több mint 1eFt, akkor azt kifizetheted a kártyával. Én pl. a telefonszámlám és egy domain regisztráció költségét fizettem ki bánkártyás fizetéssel.

c, ha van ebay-od, aliexpress-ed, amazon-od vagy valamilyen hasonló oldal amelyet használsz, akkor vegyél valamit magadnak 1500Ft körüli összegért.

d, rendelj kaját egy étteremből vagy gyorsétteremből,1500Ft körüli összegért pl. KFC. (bánkártyás fizetéssel fizess)

e, add meg a paypal-nak az új virtuális (kék) kártyád adataid és vegyél valamit valahol 1500Ft értékben, ahol paypal-al tudsz fizetni.

f, rendelj facebook hirdetést 1500Ft értékben és fizess a bánkártyával

Crypto

Utolsó de nem utolsó sorban említeném meg a crypto valutákat és az értékpapír tőzsdét. Mind kettőt elérheted a Revolut alkalmazáson keresztül és 1 dollár értéktől már lehet vásárolni törtrészvényeket vagy éppen tört crypto valutát is. Az értékpapír tőzsdét én túl bonyolultnak találtam, rengeteg szerződést és nyilatkozatot kell tenni/ elfogadni/ aláírni ahhoz hogy elkezdhessen az ember tőzsdézni, ezért én ezt ki is hagytam, máskülönben meg amúgy is sokkal több idő kellene ahhoz, hogy az ember biztonsággal tőzsdézni tudjon. A crypto valuták világát viszont megnéztem és ki is próbáltam. Váltottam be pár tört és egész valutát, pl.: Bitcoin, Ethereum, Cosmo, XRP..stb. A tapasztalatom pedig az, hogy nagyon szuper, pár óra elteltével 2.5-3%-os emelkedést produkáltak együttesen, ennek hatására forintban is szemmel látható volt az emelkedés. Nem mondom hogy 1 hét alatt nagyon jól érteném a folyamatokat, de valahol ezt is el kell kezdeni. :D

Árfolyam

Egyébként a vásárlás és az eladás is egy-egy gombnyomására történik, ennek fényében könnyen felismerhető, hogy ha az ember folyamatosan szemmel tartja az árfolyamot és tudja is mit csinál, figyeli a híreket is, akár jól is kereshet a valuták napi kereskedésével. Fontos itt megjegyezni, hogy az árfolyamváltozásból szerzet jövedelem adóköteles, tehát azt az adóbeválásnál meg kell jelölni.

Még mindig nem tiszta miért éri meg egy retro örülteknek ezt a kártyát használni? Ha csak puritán módon akarok fogalmazni , akkor csak annyit kell írnom, hogy a valutaváltás miatt. Legtöbb esetben külföldről vásárolok és hozzám hasonlóan a legtöbb gyűjtő is, így a bankok mikor egy más valutában kell utalnunk komoly forintokat bukunk, egy-egy vásárlás kapcsán, akár 2-5eFt-ot is megspórolhatunk ha a Revolut szolgáltatásait kihasználjuk. Talán ez az egy érv is elég ahhoz, hogy értelmet nyerjen a főcím: "Retro avagy Revolut"

Hogy ne keljen keresgélni a hivatkozást: (regisztrálj és keressünk 5eFt-ot mind a ketten)

https://revolut.com/referral/pteroaa6l!AUG2AGG

Fontos, hogy a ma naptól számított 17 napig él a mostani promóció, tehát eddig mindenképp el kell végezni az összes feltétel. Sok sikert mindenkinek.

A neo-geo.hu legyen veletek.

Frissítés - 2021-09-03

Időközben kipróbáltam az utalást is, Revolut számlámról magyar bankszámlára történő utalás sajnos kicsit lassúnak bizonyult. Az utalást elküldtem egyik este 8 órákkor, és nem másnap, hanem a rá következő nap reggel érkezett meg a címzettnek az utalt összeg. Tehát amit ír is a Revolut, hogy utalásokként 3-5 nap is lehet, ameddig a pénz kolbászol az éterben az sajnos igaz. Időközben kiderült ugyan is, hogy a Revolut-nak nem csak 1 számlája van itthon, hanem több bankkal áll szerződéses kapcsolatban sőt egész Európában vagy is sok ország sok bankjánál vezetnek Revolut gyűjtőszámlákat és az így elindított utalások összege nem tudni mikor melyik ország és melyik bankjába érkezik meg, majd ennek feldolgozása után közvetítik csak ki az adott bankhoz.

Csiga lassú utalás

Mivel IBAN-os számlaszámot kell megadni az utalásoknál, így várható, hogy ez egy nemzetközi utalásnak számít. Persze díjtalan így is az utalás. Továbbá az is kicsit bonyolítja az utalás, hogy meg kell adni a címzett nevét, címét mert, hogy ezek alapján azonosítsák, hogy jó helyre illetve annak a személynek megy a pénz, akinek én szeretném elküldeni. Tehát ezt előre mérlegeld, hogy bele e fér neked, az-az 1-2 nap utalási idő vagy sem. Egyébként a ráutalás és egyéb más tranzakció pár másodperces, szóval azokkal nincs gond.

Ha lesz még új információ, ezt a tesztet fogom frissíteni..

Frissítés - 2021-09-05


A következő kis észrevételem a PayPal és a Revolut számlám összekapcsolásából adódik. Gondolom sokan vannak rajtam kívül is, akik használják a PayPal-t, mivel sok helyen mással esélytelen a fizetés és itt azért a pénzünket tárolhatjuk más devizanemben is mint az állandóan rosszul teljesítő forintban. Bár alapesetben a kiutalásnál mindenképp át kell váltani, ami kicsit rosszul tud esni, de már megszokhattuk. Még rosszabbul esett a tény, hogy a PayPal el i fogadja a Revolut számlánkat meg nem is, hogy mi ez a kettősség? Lejjebb kifejtem.

PayPal és Revolut kapcsolat

Nos a PayPal simán és gond nélkül elfogadja a Revolut bankkártyánkat, ha fizetni akarunk vele, ezzel nincs is gond sok követelményt amúgy sem állít fel csak használd és fizess, de ha ki akarod utalni a már rajta lévő pénzed, na akkor már behúzza a kéziféket a PayPal is. Állandóan csúnya szavak jönnek a számra miközben ezeket a sorokat gépelem befelé, de megpróbálok disztingválni.

A PayPal ugyanis nekünk Magyaroknak nem engedélyez más bankszámlát csatolni és nem áll rendelkezésünkre az IBAN számlaszám megadása sem. A Revolut számlaszámunk pedig nem közvetlen a saját nevünkre szól, hanem a Revolut-nak van egy vagy több Magyarországon vezetett számlája, amely úgy nevezett gyűjtőszámla és ide érkeznek be a magyar utalások. Minden utalásnál a megadott közleményrovatban feltüntetett számsor lesz, ami megadja az összeg végcélját. A PayPal-on pedig nincs lehetőség más bankszámlára kiutalni a pénzünket csak is kizárólag Magyarországi saját nevünkre szóló és a PayPal-on megadott adatokkal megegyező számlára. Ráadásul olyan, hogy közlemény rovat nincs is PayPal-on. Ezen felül még azt is megszabja a PayPal, hogy csak is forint alapú számlára lehet kiutalni pénzt, más valutában nem engedi és sajnos emiatt is elég sok pénztől elesünk az állandóan gyengélkedő forint árfolyam miatt.

Egyszóval aki PayPal-ozni akar, annak annyit kell csak tudnia, hogy vásárlásra használhatja a Revolut kártyáját, de kiutalni arra sajnos egyelőre nem lehet. remélni tudom csak, hogy a jövőben ezt a kis malőrt megoldja a PayPal, vagy lassan le fog kukázódni.

Ha nem bizonytalanítottalak el az őszinte tesztemmel és még mindig kipróbálnád a Revolut-ot, úgy használd a fentebb megosztott hivatkozást és regisztrálj. Még 9 nap áll rendelkezésre a promóció keretein belül.

https://revolut.com/referral/pteroaa6l!AUG2AGG

Következő frissítés kapcsán egy 10 napos Revolut és a kriptovaluta befektetésemről fogok beszámolni. Várható beszámoló holnap, 2021-09-06.

10 nap kriptovalutázás

Frissítés - 2021-09-06

A Revolut-al való ismerkedésem kapcsán jött szembe velem elérhető módon a részvény és kriptopiac, Eddig csak olvastam róla, sok közöm egyikhez sem volt, bár mondjuk a részvényekről többet hallottam és sokan vannak körülöttem, akik rendszeresen fektetnek különböző részvényekbe. Legutóbbi ilyen részvény amit hallottam a gabona részvények voltak, mert hogy az most jelenleg elég jövedelmezőnek mondott. A Revolut megtette azt, amit sok bank nem ingen enged vagy legalább is nem ilyen egyszerűsített feltételek mellett engedni. Gyakorlatilag néhány gombnyomással lehetünk büszke részvénytulajdonosok, akár a Tesla-nál, vagy az Amazon-nál vagy a kb. 900 egyéb más részvénytársaságnál, amit hirtelen elérünk. Mint korábban írtam én a részvényekkel nem foglalkoztam és továbbra sem akarok, mert túl komplikáltnak találtam a részvényekben való befektetést, mivel nem vagyok benne jártas és túl sok információ kell egy megalapozott és jó döntéshez. Persze lehet érzelmileg is döntést hozni és véletlenszerűen is lehet óriási nyereségre szert tenni, de ezt én egyelőre nem találom annyira érdekesnek, hogy elfogadjam a vele járó kereskedési szabályokat. Továbbá azt azért szívesen említem meg, hogy a Revolut sok más részvényt forgalmazó vagy kereskedő oldallal ellentétben, enged tört részvényt és vagy kritpovalutát is vásárolni. Akár már 1 dollár értékben is vehetünk kriptovlautát vagy sima részvényt. Talán majd egyszer, ha elég ügyes és okos leszek és megbarátkozom a sok feltétellel, ami a részvénypiaccal jár, kipróbálom, de egyelőre maradok a sokkal egyszerűbb és észszerűbb kezdő vonalon a legjobb befektetésnél  kriptopénzeknél.

10 nap kriptovalutázás    Valuták

Ahogyan ígértem egy 10 napos befektetésem mutatom meg nektek. A baloldali képen látható a befektetésem értéke, a már nyereséget termelt értékkel egyben. Ez most jelenleg, amikor a képet készítettem 23.890Ft-on áll, ebből a nyereség érteke az alatta látható szürke színnel feltüntetett +2.604Ft. Mellette kékkel pedig a nyereségem %-os értékét láthatjuk. Könnyen kiszámolható, hogy az eredeti befektetésem kb 21.280Ft volt. Azért kb. mert a sokadik valutavásárlásnál már egy bizonyos összeget számol fel díjként a Revolut, ami ilyen kis összegnél nem számottevő és érthető is egyben. Hozzá kell tennem, hogy amikor a képet készítettem 2600Ft volt a nyereségem, majd 30perccel később már 2800Ft és most amikor éppen ezt a mondatot gépelem be 2783Ft-on áll. Gyorsan változik az árfolyam, néha rosszabb néha pedig nagyon jó napokat zárhatunk. Van ennél jobb befektetés? :D (ne feledkezzünk meg arról is, hogy ugyan ilyen gyorsan lehet a befektetésünktől megszabadulni, mert bármelyik pillanatban lehet egy krach és elúszik az összes pénzünk)

Amúgy általános szabály, legalább is ahogyan én látom, hogy soha nem szabad csak egy részvényre vagy kriptovalutába fektetni. Jobb, ha a befektetni kívánt pénzünk arányosan elosztjuk, így ha ez egyik elszáll, akkor nem a teljes pénzünk bukjuk és van lehetőségünk még időben kiszállni kevesebb veszteséget lekönyvelve. Én mondjuk teszt kedvéért vettem többet és nem bizonyult rossz döntsenek nézzük is meg a jobb oldali képet, hogy miért mondom ezt. Látható a teljes  kriptovaluta lista, amelybe befektettem. Láthatóak az éppen aktuális összegek, amelyek már a nyereséggel vagy éppen a veszteséggel együtt értendőek. Alattuk kékkel írja a %-os arányt és baloldalon a valuta nevét. Észrevehető, hogy sikerült azt a pár kriptopénzt kiválasztanom, amelyek az elmúlt 10 napban emelkedő tendenciát követtek 1 kivételével.. :D

Loopring

A fenti képen a Loopring nevezetű kriptovaluta árfolyama látható az elmúlt 1 hónapra szűkítve. Továbbá látható az aktuális árfolyam, amely a kép pillanatában durván 172Ft-on áll, továbbá az is látható, hogy az elmúlt 1 hónapban majdnem 108%-ot emelkedett. A kis körben elhelyezkedett + jel azt mutatja, hogy az én befektetésem az árfolyamgörbén hol jelenik meg. Látható hogy 10db kriptovalutát vettem 198Ft-os áron, ami elég magas az azóta eltelt időszak függvényében. Az is látható, hogy 2027Ft-ot fizettem a 10 Loopring-ért, amely összeg a vásárlási díjat is tartalmazza. Mindenki szorozza ki magának, hogy az hány %-os jutalék. Ez a kép, amúgy sok mindent elárul, pl. azt, hogy milyen könnyen lehet rossz döntést hozni és milyen gyorsan lehet, akár 13%-ot bukni. Vonatkoztassunk el most attól, hogy mekkora az az összeg, amelyet én ebbe bele fektettem és gondoljuk végig azt, hogy mi van akkor, ha mondjuk 100e vagy 1 millió forintot fektet be az ember. Jelenleg, ha ugyan ezeket a kripopénzeket ugyan ilyen arányban választom és mondjuk 1 milliót fektettem volna be, akkor a 10 napra levetített nyereségem 122.400Ft lenne. Nem is olyan rossz nem? Melyik bank ad ilyen kamatot? Nos ennyi lett volna ez a rész, nem bővítem tovább, leírtam mindet ami érdekes lehet, mindenki kezelje saját belátása szerint.

Fontos továbbá zárórészként megemlítenem, hogy a fentebb leírtak nem minősülnek tanácsadásnak, senkit nem biztatok semmilyen módon arra, hogy a megtakarításait befektesse. Ezek bemutatása csak tájékoztatásként gondoltam leírni, hogy ha más nem, képbe legyünk, hogy milyen lehetőségeket vagy akár veszélyeket rejt magában egy-egy ilyen van hasonló befektetés. Ezért az ebből kifolyólag ért veszteségért felelősséget én nem vállalok, mindenki saját felelősségére olvassa, értelmezze vagy alkalmazza a leírtakat.

A bölcsesség legyen veletek, meg a neo-geo.hu..
don_peter - 21-Sep-16 15:38
#35
User
Érdliget
2010.Sep.01
Mától újabb 19 nap áll rendelkezésre újabb 5eFt megszerzéséhez. Használjátok a meghivó linkeket és kapj te is 5e-t.
https://revolut.com/referral/pteroaa6l!SEP1AGG
don_peter - 21-Sep-11 11:20
#34
User
Érdliget
2010.Sep.01
Ha még csak most olvasod, -lásd a hozzászólásom dátumát-, akkor éppen beszálló pont van a tőzsdén, ugyan is az elmúlt pár napban drasztikusan estek a kriptovalutákk és a részvények is. Ha valamikor, akkor most biztos érdemes lehet beszállni. Jelenleg kb 20%-os esés tapasztalható, hogy ez manipuláció vagy korrekció azt nem lehet tudni.
DPTP motor: GDPR infomráció!
2018 Május 25.-től hatályba lépett adatvédelmi szabályzatról itt olvashatsz bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Az oldal további használatához el kell olvasnod és fogadnod az adatvédelmi és cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatonkat.

Elfoadom!
Nem fogadom el!