DPTP motor: ...
DPTP motor: ...
PS4 Day One tapasztalatok
Teszt
2013-12-16 14:23
laja x
Írások: 1

Sziasztok. Ígértem Nektek egy beszámolót a premier napi PS4 vételemről. Terveztem egy kicsomagolós videót is, de ebbe az élet beleszólt. Ezért elnézést. Jelen írásomban az elő/első tapasztalatokra támaszkodom, és igyekszem tárgyilagos és pártatlan maradni.

Laja_PS4

Gépcsomag: Fél évvel ezelőtt rendeltem elő a Killzone Bundle PS4 csomagot. A doboz egy külső ráhúzható papírdobozt hord magán, (mindegyik csomag) ami a kiszereléshez mérve változó kinézetű.
Belső dobozban van a lényeg: maga a PS4, tápkábel, HDMI kábel, DS4 kontroller, és egy silány minőségű monó füles, valamint a DOBOZOS Killzone Shadow Fall játék.

Első start: A gép összeszerelése 2 perc. A bekapcsolás már viccesebb volt. Utólag már jót röhögök magamon. Én pl a lemez egység gombjával próbáltam bekapcsolni, amit a konzol egy hármas csipogással kért ki magának. Laughing out loud (elég hülye helyen vannak az érintő gombok) A gép tetején van egy illuminátor led csík ami a gép státuszától függően világít, akár csak a kontroller eleje. Pl menüben lemez nélkül fehér, lemezzel kék, játékban zöld, készenléti üzemben pedig narancssárga.
Az első beállítások után, (nyelv, óra, stb..) megkérdezi a profil beállításokat. Itt megadhatjuk a már meglévő profilunkat, azt testre szabhatjuk, és hozzá rendelhetjük a Facebook prfilunkat, ami teljesen beleépül a játékos profilunkba, és megadhatjuk, hogy mikor, mit tegyen közzé. Az új profil létrehozásának menete nem változott.

Változások: Az első a profil, és annak a megosztása. Vagyis az utóbbit el is felejthetjük. Már regisztrációkor rákérdez, hogy ez e a fő PS4 accountunk, és aktiválja is hozzá magát. Megosztottam a profilomat barátommal, vettem US PSN-en Assassins Creed-et. Ez lehúzta Ő is, és amikor el akarta indítani, neki hibaüzenetet dobott, hogy csak az első aktíváló használhatja azt. No de nem ez volt a legszebb.. Ekkor én otthon játszottam a Killzone-val, mikor Ő el akarta indítani a játékot, engem nemes egyszerűséggel kidobott!!! a profilomból, hogy egy másik gépen bejelentkeztem, és csak egy gépen lehetek bejelentkezve. Holott, a barátom a saját UK-s profilján nyomott startot a játékra. Szóval ki van ez találva... Tehát minden letöltött játék elidegeníthetetlen, ergó a költség megosztást el lehet felejteni. Sad

Profilok és boltok: A régiónkénti boltok itt is ugyan azt a sémát és kinézetet követik mint a PS3-on. USA acc a legolcsóbb vásárlás terén, én épp ezért ezt választottam (PS Vitám is ezen lóg, erre vettem PS Plusz előfizut), mert a 18.000 Huf (+futár/posta) árfekvést nem nekem találták ki. Assassins Creed Black Flag-et vettem digitálisan, átszámolva 15.500-ért. Mindenki maga döntse el, hogy ez jó, vagy rossz. UK-s profil drágább, de az itthoni retail PAL2-es játékokhoz innen még mindig olcsóbban tudsz venni DLC-ket, mint a magyarról, ami horror árakkal üzemel... Tartalmat még sokat ne keress, pár digitális teljes játék, pár kisebb cím. Majd bővül. Viszont ami meglepő, és hiányérzet, hogy az UK-s profilon semmi demó, USA-n is csak pár, és az is sport játék. Semmi húzósabb.

Rendszer és a menüje: A gépről már mindenki látott képeket, ez biztos. Én inkább igazából a működéséről szólnék pár szót. A gép hajlamos izzadni, főleg egy izmosabb játéktól, hátul forró levegőt tol ki, a ventillátorok a terheléstől függően növelik a fordulatot, és a hangterhelést. Sticking out tongue
Igen, a konzol hangos. A Bluray meghajtó talán egy árnyalattal hangosabb, mint a PS3-é, viszont jóval kevesebbet dolgozik, a HDD installnak köszönhetően. A merev lemez kapacitása 500Gb, de ez névleges, mert az oprendszer lekap 100GB-t (majdnem). A menü háttere PSP/PSV stílusú, fizikailag két egymás alatt/felett elhelyezkedő vízszintes sor. A hangsúlyosabb a „főmenü”, itt vannak a webes szolgáltatások (erre semmi időm nem volt/valószínűleg nem is mennek a lokalizációs problémák miatt) és a játékaid ( bármit letöltesz/telepítesz, az itt marad). Felette a profil, információs fül, barátok, rendszer beállítások, stb..
A gép még elég fapados, annak ellenére, hogy már rögtön rendszer frissítést kér. Jelenleg 1.51-es FW az aktuális. Multimédiás támogatás nulla. A rendszer beállítások is nagyon szűkösek, a PS3-hoz képest. Ami viszont van, az teszi a dolgát. Két-három újdonság, ami a joyyal párhuzamos. Az Options gomb, ami lényegében a régi Start gomb, a Share gomb, amivel megoszthatunk tartalmakat, mint képet és videó klippet. Ezeket Twitteren, Face-en oszthatjuk meg, valamint van itt Live Broadcast (élő közvetítés, ami egy külsős regisztrációs rendszer biztosít (ezzel még nem foglalkoztam). Érzésem szerint fejlődni fog az Oprendszer, mint az összes többi korábbi PS családtag esetén, és kerülnek majd bele az extra kényelmi funkciók. Pozitív élmény volt a Standby (készenléti) üzemmód, amivel a joyunkat tölthetjük fel, ha nem használjuk a gépünket, hogy ne játék közben kelljen kábelen lógni. Valamint a többi háttér tevékenységet: rendszer, profil frissítések, valamint háttér szoftver letöltések. Pl a gép készenlétben volt, én a munkahelyemen online felületen vettem az Assassins-t, és mire haza értem reggel, a gép már letöltötte, és fel is installálta, nekem már csak a Startot kellett megnyomnom. Laughing out loud

Játékok:
Resogun -> Ez valami eszméletlen színes-szagos retró őrület jelen genes megvalósítással. Nagyon állat, iszonyat addiktív. Szóval ezzel csak óvatosan. Eye-wink
Killzone Shadow Fall -> Platform exkluzív. PS4-re fejlesztve alapból. Nextgen mércének annyira elég, hogy már lesz róla némi fogalmunk, hogy mi is vár ránk ebben a generációban. A részletesség, és fényeffektek lenyűgöznek. Szerintem nagyon szép, hatalmas terepekkel operál, a touchpad (tapipad) itt ki van használva, az gyorsan, kényelmesen, és pontosan operál a drónunk vezénylésében. A játék mechanikát is lecserélték. A nehézkes, lassú mozgás a múlté. Itt a Run&Gun Call of Duty nem menő, a játék a legkönnyebb fokozatosan is nagyon gyorsan ledarál, ha nem taktikusan, a képességeidet kihasználva próbálsz játszani. Két pályára volt eddig időm, de nekem abszolút hozta, amit vártam tőle. Főleg annak tudatában, hogy platform nyitócímként kezelem. Multijával még nem játszottam, bár az előző kettő résszel viszonylag sokat, egész szép sikerekkel.

Battlefield 4 -> Ezt kölcsön kaptam a sztori mód végig játszására. A játék jóval bugmentesebb, mint az általam kimondottan utált X360-as verzió. A játék nagyon szép, és itt is a részletesség az, ami áll-leejtős.

Assassins Creed Black Flag -> Tíz percet ha játszottam. Digitális vétel. Ezt a többi rész után amugyis megvettem volna, még ha csak olyan is lett volna mint a PS3-as verza. De nem... Ez annál jóval több. A víz gyönyörű.. A víz alattiról nem is beszélve. Most harmadjára mondom el: a részletességben rejlik a nextgen ereje, nem a grafikai ugrásban. Sokkal több háttértartalék van a füst, felület, fény, és környezet animálására. A hajó fedélzetét áztató szakadó esőtől majdnem elélveztem.. Sticking out tongue

Contrast -> Erről nem tudok írni semmit, mert még nem volt időm kipróbálni. Smiling

Összességében: Ez volt életem első, és valószínűleg utolsó premier napos konzol vásárlásom. Most kivételesen megengedhettem magamnak. Nem bántam meg, amiket vettem, azokkal elleszek a nívósabb címekig (The Division pl a Shnowdrop motorjával) A gép eddig nagyon tetszik, de többet várok tőle fejlődés terén. Van rá idejük. Sugárzik belőle az erő. Érdekesség képen hozzám két gép érkezett, egy sima, és egy bundle. Utóbbi az Japán gyártmányú, a sima pedig Kínai. A gép gyors, kényelmesen elérhető minden. Negatívumként tán csak a joy 4-6 órás üzemidejét lehet felhozni. Reméljük a kötelezővé tett (persze, csak ha akarsz multizni) PS Plusz tagságot meghálálják majd.. Részemről ennyi, kérem kapcsolják ki! Laughing out loud

Laja X

DPTP motor: GDPR infomráció!
2018 Május 25.-től hatályba lépett adatvédelmi szabályzatról itt olvashatsz bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Az oldal további használatához el kell olvasnod és fogadnod az adatvédelmi és cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatonkat.

Elfoadom!
Nem fogadom el!