DPTP motor: ...
DPTP motor: ...
SEGA MEGA DRIVE programozás
Hír
2019-06-23 10:38
don_peter
Írások: 18
SEGA MEGA DRIVE programozás

'Írjunk játékot SEGA MEGA DRIVE konzolra' címmel gondoltam útnak indítani egy kis BLOG sorozatot, amely egy az egyben arról fog szólni, hogy milyen programok és milyen programozói tudás meglétével lehetünk képesek egy kis programot vagy akár játékot írni szeretett SEGA MD gépünkre. A BLOG előre láthatóan több fejezetes lesz, pontos számot nem tudok mondani mivel a sorozat megírása közben fejlődök én is és sok tudást írás közben fogok csak felszedni.

DPTP System - SSMD Debug
DPTP System - SSMD Debug

Mi tudható a sorozatról?
  • A programunk assembler nyelven fog íródni, hogy minél hardver közelibb nyelven programozzunk és minél jobban megértsük a konzol működését
  • Megismerkedünk a fejlesztő programokkal és az általam készített SSMD Debug kártyával, hogy éles környezetben, gyorsan és kényelmesen tudjuk a megírt illetve részprogramjainkat tesztelni.
  • Első magyar nyelvű SEGA MD fejlesztői bemutató és dokumentáció lesz ez a sorozat
  • Konyhanyelven (ahol persze ez lehetséges) leírt programozási útmutató és hardver ismertetés, hogy a legtöbben megértsük mi is történik
  • Részletes ismertetése az egyes programfázisoknak és hardverműködésnek
  • Blogban megírt és bemutatott példa programok letölthetőek lesznek, így lehetőségünk nyílik a saját programunk ellenőrzésére. (ennél a résznél még nem tudom milyen formában és hogy fogom közölni a forráskódokat, lehet csak a egy-egy blog közzétételénél, vagy közzététel után 1-2 héttel, hogy ezzel is ösztönözzem az olvasókat, hogy saját maguk írják meg a programokat)
  • Érinteni fogjuk a grafikai szerkesztést, úgy ahogyan azt én csinálom (hozzáteszem, hogy ez a részt mindenki úgy csinálja ahogyan akarja, csak a végeredmény számít és persze az, hogy SEGA mD kompatibilisek legyenek a képet)
  • A blog sorozatnak saját topikot fogok létrehozni a fórumban, ahol feltehetitek a kérdéseitek, egy-egy részletet jobban ki lehet vesézni vagy csak megvitatni, hogy mit is látunk.

Nagyjából ennyi esőre, a sorozatok címe fogja tükrözni majd az egyes fázisokat, amelyek végével elviekben  képesek leszünk egy programot, kellő kitartással egy fapadosabb játékot is összehozni. Úgy gondolom leszünk páran akiket érdekelni fog a téma, még így is, hogy ez azért már nem annyira mainstream téma.

Tehát a Blog sorozatnak indított témát itt fogod megtalálni: Írjunk játékot SEGA MEGA DRIVE konzolra
Bármi kérdésed felmerül a fórumban egész nyugodtan felteheted.

Előre is sok kitartást kívánok az érdeklődőknek és jó szórakozást, időtöltést a szimplán csak olvasóknak.. ;)
DPTP motor: GDPR infomráció!
2018 Május 25.-től hatályba lépett adatvédelmi szabályzatról itt olvashatsz bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Az oldal további használatához el kell olvasnod és fogadnod az adatvédelmi és cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatonkat.

Elfoadom!
Nem fogadom el!